Kuchyňský nůž z damascénské oceli Šéfkuchar 1

nn011

Nové

Typ oceli: damascénská, překládaná, počet vrstev 700 - 800
Tvrdost ostří po zakalení (HRC): 59 - 60
Celková délka nože (mm): 330 - 340
Délka čepele: 220 - 230
Tloušťka čepele (mm): 2,0-2,5
Rukojeť nože: habr
Pouzdro: dodává se bez pouzdra

Složení: 
у8а, шх15, 65г - U8A, ŠCH15, 65G
DIN -  C80W1,  100CR6, 66MN4

- nástrojová ocel legovaná
- ložisková ocel
- pružinová ocel

Více informací

1 Položka

Upozornění: poslední kus skladem!

5 500,00 Kč

Více informací

      Pavlovská Sloboda (dnešní Pavlovo na Oke) je místem, které se proslavilo už v XVI. století svojí železnou řemeslnou malovýrobou. Od pradávna tato oblast byla známa kováři a mistry, kteří vyráběli chladné zbraně, lovecké nože a příbory. Pavlovští mistři naučili svému řemeslu také okolní sousedy. Obzvláště se dařilo kovářům z obce Vorsma. Tradovalo se, že jejich nože se na tržnici vyvažovali zlatem. Výroba nožů ve Vorsme pokračuje dodnes a jednou z manufaktur je Kovárna Klementěva, jejichž sortiment představujeme na naších stránkách. Kovárna Klementěva byla založena v roce 2001 a od té doby získala řadu ocenění na ruských výstavách nožů. 

      

     R
uské nože, obecně, se vyznačují poněkud nestandardními tvary čepelí. Vzniku tohoto designu paradoxně pomohla ruská legislativa. V Rusku existuje rozlišení mezi noži které jsou určeny pro boj a pro běžné užití (např. lov). Bojové nože mají přesnou specifikaci, toho jak daný nůž musí vypadat (ostří, osa, zakřivení apod.). Výrobci se přizpůsobili a vyrábí nože nesplňující bojovou specifikaci. Díky tomu můžeme nabídnout naším zákazníkům tvary které se vymykají tomu, co jsme zvyklí vidět na českých výstavách.

Nže které nemáme skladem, je možné objednat. Zavoljte nám.


Věděli jste.....?

Habr obecný (Carpinus betulus)

     Habr je statný strom s mohutnou korunou, který je schopen se dožít až 160 let. Dobře snáší ořezávání a proto se hojně vyskytuje v živých plotech. Oblast výskytu je velice široká od Evropy, Malé Asie až po Východní Asii. Konkrétně v Rusku se habr využívá při výrobě střeněk k loveckým nožům ve stabilizovaném, černém provedení. Nože opatřené takovou rukojetí vypadají velice elegantně.

odkaz na nůž s podobnou rukojetí:
http://nasenoze.cz/rucne-kovane-noze/1066-kuchynsky-nuz-z-damascenske-oceli-sefkuchar-1.html



najdete nás také na facebooku:
https://www.facebook.com/nasenoze.cz/



Recenze

Napsat recenzi

Kuchyňský nůž z damascénské oceli Šéfkuchar 1

Kuchyňský nůž z damascénské oceli Šéfkuchar 1

Typ oceli: damascénská, překládaná, počet vrstev 700 - 800
Tvrdost ostří po zakalení (HRC): 59 - 60
Celková délka nože (mm): 330 - 340
Délka čepele: 220 - 230
Tloušťka čepele (mm): 2,0-2,5
Rukojeť nože: habr
Pouzdro: dodává se bez pouzdra

Složení: 
у8а, шх15, 65г - U8A, ŠCH15, 65G
DIN -  C80W1,  100CR6, 66MN4

- nástrojová ocel legovaná
- ložisková ocel
- pružinová ocel

Napsat recenzi

30 Ostatní výrobky ve stejné kategorii: