Nůž z damascénské oceli Mangusta - mahagon, bříza
Popis
Nůž ruční výroby Myslivec, březové kroužky
Typ oceli: damascénská (damašková), překládaná
Tvrdost ostří po zakalení (HRC): 59 - 60
Celková délka nože (mm): 260 - 270
Tloušťka čepele (mm): 2,0-2,5
Rukojeť nože: mahagon, bříza (kroužky)
Pouzdro: hovězí kůže
Složení čepele damascenského nože
U8A, ŠCH15, 65G
DIN - C80W1, 100CR6, 66MN4
- nástrojová ocel legovaná
- ložisková ocel
- pružinová ocel
Pavlovská Sloboda (dnešní Pavlovo na Oke) je místem, které se proslavilo už v XVI. století svojí železnou řemeslnou malovýrobou. Od pradávna tato oblast byla známa kováři a mistry, kteří vyráběli chladné zbraně, lovecké nože a příbory. Pavlovští mistři naučili svému řemeslu také okolní sousedy. Obzvláště se dařilo kovářům z obce Vorsma. Tradovalo se, že jejich nože se na tržnici vyvažovali zlatem. Výroba nožů ve Vorsme pokračuje dodnes a jednou z manufaktur je Kovárna Klementěva, jejichž sortiment představujeme na naších stránkách. Kovárna Klementěva byla založena v roce 2001 a od té doby získala řadu ocenění na ruských výstavách nožů.
Nože které nejsou skladem, je možné objednat.
Věděli jste.....?
Březová kůra lisovaná
Plátky březové kůry o velikosti 3x3 cm se umístí cca na 10 min do vody. Po vyjmutí a řádném vysušení, dojde k nanesení vodě odolného lepidla a následnému vložení, slepených plátku, do lisovacího stroje. Po slisování je nutné ponechat polotovar 48 hodin, aby lepidlo uschlo. Takto získaný produkt mistr opracuje do požadovaného tvaru. Rukojeti z tohoto materiálu se v Rusku vyrábějí kvůli tomu, že velmi dobře udržují teplo a zpříjemňují manipulaci s nožem v zimním období.
náš facebook:
https://www.facebook.com/nasenoze.cz/
- na stránkách zveřejňujeme nové fotografie, fotíme tam i nože které v nabídce eshopu nejsou
- pokud chcete mít přehled, dejte stránce "To se mi líbí", facebook vás na nové galerie upozorní
užitečné odkazy:
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.